När det gäller att hålla kvar personal finns det inte ett sätt som fungerar i alla situationer. De mest förutseende arbetsgivarna inser att varje person har en speciell kombination av drivkrafter som motiverar dem att dela med sig av sin talang och energi till företaget. Om du tar dig tid att upptäcka vad dina anställda behöver för att trivas och utvecklas kan du hålla kvar duktiga personer och forma dem till ditt företags framtida ledare.

Här kommer några tips på hur du kan hjälpa dina anställda att behålla motivationen, drivet och engagemanget för ditt företag.

Främja egenansvar

För att dina anställda ska kunna lyckas i sin roll måste de känna att de får lov att ta eget ansvar för sitt arbete. Din roll är att skapa en tydlig förståelse för vad som ska uträttas och när och att sedan låta de anställda själva bestämma hur de ska nå de uppsatta målen. Se till att de har tillgång till den information, utbildning och tid och de resurser som krävs för att utföra jobbet på ett bra sätt. Då kan de i stället koncentrera sig på att göra sitt bästa. Om möjligt ska du låta dem vara med och fatta beslut som påverkar deras arbete och företagets övergripande inriktning. Då visar du att du respekterar deras bidrag och gör det lättare för de anställda att "äga" sin roll och känna sig delaktiga i företagets utveckling.

Ge beröm och erkännande

Att regelbundet berömma och belöna goda arbetsinsatser är ett av de bästa sätten att hålla kvar personal. Gör dina anställda mer synliga genom att ge dem erkännande vid personalmöten eller i ett e-mail som skickas ut till hela företaget. Att komma ihåg att säga "tack" är också ett enkelt och effektivt sätt att få människor att känna sig värdefulla och uppskattade. Kompensera dina anställda för deras insatser med lämpliga belöningar i form av pengar (t.ex. löneförhöjning eller bonus) eller annat (t.ex. en chans att leda ett nytt projekt) för att hjälpa dem komma vidare i sin karriär.

Utmana och utveckla

Om du ska hålla kvar dina värdefullaste anställda måste det finnas möjlighet till utveckling och befordran. Ambitiösa personer vill ofta fortsätta att lära sig nya saker hela livet, så se till att du ger dem regelbunden fortbildning för att hålla dem uppdaterade och hjälpa dem till en befordran. Utmana dina anställda med nya ansvarsområden och låt dem leda projekt som ger stimulans och nya färdigheter.

Vägled och ge stöd

Förhållandet mellan chefer och kollegor är en viktig del i den allmänna trivseln på jobbet. Som chef ska du se till att du är tydlig med dina förväntningar, kommunicera öppet och ärligt och hålla dina löften. Ge regelbunden feedback och uppmuntra alla att komma med förslag och nya idéer. Se till att arbetsbördan är lagom stor. Lägg tid på att diskutera på tu man hand hur det går för den anställde, så att han/hon känner sig som en värdefull del av gruppen. Skapa en positiv, motiverande arbetsmiljö och se till att det finns gott om tillfällen att umgås och ha roligt tillsammans.

Vill du rekrytera? Kontakta oss här.

Om du söker jobb, gå till sökande avsnittet.

Popular articles