Application Engineer - Tillverkningsföretag

Stockholm City Permanent

Updated on 01/04/2022

  • Ledande tillverkare av peristaltiska pumpar
  • "Fit and forget" lösningar för biopharma, MedTech, livsmedel och kemiindustrin

Om vår klient

Watson-Marlow har tio etablerade varumärken med olika expertområden som tillsammans erbjuder lösningar för våra kunders pump- och flödestillämpningar. Under varumärket Alitea marknadsför WMFTG pumphuvuden och panelmonterade pumpheter för OEM- kunder och maskintillverkare som behöver utveckla utrustning snabbt, effektivt och med låg utvecklingskostnad. Genuina "fit and forget" lösningar med lång och förutsägbar livslängd.

W-M Alitea har drygt 40 anställda i Sverige med egen tillverkning, planering, ingenjörsavdelning och lab. De har produktion och kontor i Hammarby Sjöstad och har funnits i branschen i över 40 år.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Applikationsingenjör arbetar du tillsammans med W-M Aliteas säljbolag runt om i världen. Din uppgift är att ta fram teknisk specifikationer och pris, tillhandahålla teknisk support och expertis för att leverera en förstklassig produkt anpassad efter kundens behov. Kunderna finns över hela världen och i många olika branscher. Du arbetar i ett team med två andra erfarna applikationsingenjörer.

Förutom att du tar fram underlag, lösningar och är teknisk expert gentemot säljbolagen har du andra ansvarsområden som bland annat är att:

  • Projektleda framtagningen av kundanpassade produktvarianter från kundens önskemål, hela vägen från förfrågan till order, via prototypframtagning och slutligen till en kommersiell produkt.
  • Hålla utbildningar om OEM-pumpar till säljbolagsrepresentanter runt om i världen
  • Delta i kundmöten och mässor runt om i världen, innebär en del resor (efter Covid-19)
  • Regionsansvar för kontakten med säljbolagsrepresentanter i ett antal länder
  • Delta i förbättringsarbete av processer och produkter

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du tycker om att arbete med kundfokus, är kommunikativ och trivs i en roll med brett kontaktnät inom och utanför organisationen. Rollen kräver god samarbetsförmåga och intresse för problemlösning. Utöver ditt driv ser vi det dessutom viktigt att du är genuint är intresserad av teknik för att hela tiden kunna utveckla produkter och arbetssätt.

Du är nyfiken och är en kreativ problemlösare. Vi ser gärna att du har flera års relevant erfarenhet av tekniska lösningar, tillverkningsunderlag samt kunskap om kvalitetssystem.

För att passa i rollen ser vi att du har god förståelse för kommersiell verksamhet.

  • Bachelor/Master of Science med inriktning maskinteknik, mekatronik, kemisk
  • apparatteknik eller liknande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Meriterandeärerfarenheter av:
    • arbetat med medicinsktekniska produkter
    • försäljning via säljbolag
    • arbete i affärssystemet Microsoft AX förhandlingar

Övrigt

Alitea är ett litet företag, vilket gör att det finns stora möjligheter att forma en ljus framtid samtidigt som de ingår i en större koncern. Alitea strävar efter att ha en mångfaldig, innovativ och jämlik företagskultur. Självklart ett företag med högt i tak, med en entusiasmerande atmosfär och en framåtanda.

Contact
Artiom Kravchenko
Quote job ref
JN-022022-5286633

Arbetsbeskrivning

Yrkesområde
Engineering
Yrkesgren
Design och R&D ingenjör
Industri
Industrial / Manufacturing
Ort
Stockholm City
Kontrakttyp
Permanent
Konsultens namn
Artiom Kravchenko
Jobbreferens
JN-022022-5286633