Financial Controller till Stockholm City

Stockholm City Permanent

Updated on 20/09/2022

 • Utvecklande & strategisk roll på internationellt storföretag
 • Möjlighet att kunna jobba hemifrån 2 dagar i veckan

Om vår klient

För kunds räkning söker nu Michael Page Finance & Accounting en Financial Controller till Stockholm City. Företaget sitter i stora moderna lokaler i City med möjlighet att jobba hemifrån 2 dagar i veckan mot arbete på kontoret 3 dagar i veckan.

Du kommer att ingå i ett team om 8 personer på avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Du ingår i ett team om 8 personer och rapporterar till Head of Accounting.

I denna roll kommer du att ansluta dig till företagets framåtlutande och högpresterande ekonomiavdelning som ansvarar för den övergripande finansiella strategin, rapportering, lagstadgad rapportering och intern rapportering av Bolaget som shar sitt kontor i Sthlm City. Ekonomiavdelningen ansvarar för att utveckla och implementera rutiner och processer för att säkerställa snabb och korrekt rapportering inom koncernen.

Som Financial Controller kommer du att ansvara för att stödja affärsområdena och funktionerna inom företaget för att säkerställa att regler och rutiner följs och följs. Du kommer att fokusera på finansiell redovisning för koncernens lokala dotterbolag i alla länder vi är verksamma i. Detta inkluderar både lagstadgad rapportering och den interna rapporteringen (mot koncernkonsolidering och affärskontroller), och för att utveckla och implementera rutiner och processer för att säkerställa aktuell och korrekt månatliga stängningar. Dessutom förväntas du hålla dig uppdaterad om lagar och regler inom ekonomiområdet och säkerställa förbättring och utveckling av vårt sätt att arbeta.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara inriktade på följande

 • Intäkter
 • COGS
 • Inventering
 • Intercompany
 • Löneredovisning
 • Svenska årsredovisningar
 • Ad hoc uppgifter såsom projekt mm.

Vem söker vi?

Vi tror att du för närvarande arbetar som Financial Controller eller i en liknande roll och vill komma till ett företag som gör skillnad i världen. Som person är du strukturerad, analytisk och har förmågan att prioritera och hantera en dynamisk arbetsmiljö. Dessutom älskar du att ha kul på jobbet - det vet vi att vi gör!

Grundläggande kvalifikationer för att lyckas i rollen:

 • Minst 5 års redovisningserfarenhet
 • Gedigen erfarenhet av lagerredovisning och intäktsredovisning
 • Erfarenhet av FMCG eller liknande bransch
 • Bra svenska och engelska
 • Mycket bra MS Office
 • God kommunikationsförmågaÖvrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2022-09-30, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I över 45 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 156 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av PageGroup har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

Contact
Daniel Gyllendahl
Quote job ref
JN-062022-5645671

Arbetsbeskrivning

Yrkesområde
Ekonomi och Redovisning
Yrkesgren
Financial Controller
Industri
FMCG (Fast Moving Consumer Goods)
Ort
Stockholm City
Kontrakttyp
Permanent
Konsultens namn
Daniel Gyllendahl
Jobbreferens
JN-062022-5645671