Accounting Manager

Täby Permanent

Updated on 03/08/2022

 • Var en del av världens ledande leasingbolag
 • Effektivisera och utveckla ekonomiavdelningen

Om vår klient

ALD Automotive är ledande i Sverige på operationell leasing och fleet management. Den svenska filialen har idag 140 medarbetare som är fördelade på två kontor (Lund och Täby) med en omsättning på ca 1.5 miljarder kronor. ALD är ett globalt bolag som verkar i 43 länder och förvaltar globalt mer än 1,76 miljoner tjänstebilar och över 30 000 av dem finns på den svenska marknaden.

Vi på Michael Page är specialister på rekrytering inom finance & accounting och söker nu en Accounting Manager till ALD Automotive AB med kontor norr om Stockholm.

Som kandidat bör man ha minst 5 års erfarenhet av att ansvara och leda ett accounting team. Accounting teamet består av 6 medarbetare. Idag består ekonomiavdelningen av 18 personer.

Anställningen är flex-remote med ALDs kontor i Täby som utgångspunkt.

"Vi på ALD har en stark tro att kombinera föräldraskap och karriär genom planering, distansarbete och flexibilitet. Vi har utvecklat en flexibel och uppskattad policy för möjlighet att arbeta hemifrån upp till tre arbetsdagar i veckan. ALD värdesätter mångfald och välkomnar alla sökande oavsett ålder eller etnisk bakgrund."

Detta är en permanent roll.

Arbetsbeskrivning

Michael Page Finance & Accounting söker nu en redovisningschef till ALD Automotive med placering i Stockholm.

Som Accounting Manager kommer du att vara ansvarig och leda ett team på 6 medarbetare, och säkerställa leveransen av den löpande redovisningen såsom månads-, kvartals-, och årsredovisning främst i K3 samt ansvara för rapporteringen (IFRS). Du rapporterar till CFO.

För att lyckas i rollen som Redovisningschef ser vi att du har split-vison mind-set och är duktig på att bygga team och förvalta ditt interna nätverk, du är också effektiv och har ett öga för att förbättra rutiner. Att ha ett starkt driv och vilja att leda och optimera redovisningsavdelningen ser vi som en självklarhet.

Som Accounting Manager kommer du:
 

 • Driva redovisningsavdelningen med ett team bestående av 6 medarbetare
 • Optimera samt implementera förbättringar inom olika processer och rutiner
 • Säkerställa att lagar och regler uppfylls
 • Ansvara för skatt, moms och inkomstdeklaration
 • Hantera kontakten med myndigheter, banker och revisorer
 • Ansvara över den löpande finansiella rapporteringen och hela bokslutsprocessen
 • Löpande avstämningar

Vem söker vi?

Du bör inneha en relevant utbildning (t.ex. kandidat, magister eller masters inom ekonomi) kombinerad med 5-8 års beprövad erfarenhet från en liknande roll som redovisningschef. Gärna tidigare erfarenhet från en roll där du har arbetat inom ett internationellt bolag, meriterande är om du har några års erfarenhet från revisionsbolag. Vidare söker vi dig som triggas av att utveckla och leda redovisningsekonomerna i ditt team på ett proaktivt och strukturerat arbetssätt, det tillsammans med din ödmjuka sociala kompetens gör dig till en god kandidat för rollen.

Som person är du driven, systematisk och noggrann och tillsammans med din analytiska sida är du duktig på att utveckla starka arbetsrelationer. Du kan på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande. Som person ser vi att du är proaktiv och självständig och har ett öga för detaljer samt en god prioriteringsförmåga.
 

 • Meriterande om du har erfarenhet från IFRS
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet från en internationell miljö med korta deadlines
 • Goda ledaregenskaper

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2022-09-01, ansök därför så snart som möjligt, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tony Nääs på Michael Page Finance & Accounting

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta och temporära uppdrag. I över 45 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 156 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av PageGroup har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt här i Sverige och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

Contact
Tony Nääs
Quote job ref
JN-072022-5699842

Arbetsbeskrivning

Yrkesområde
Ekonomi och Redovisning
Yrkesgren
Ekonomichef
Industri
Retail
Ort
Täby
Kontrakttyp
Permanent
Konsultens namn
Tony Nääs
Jobbreferens
JN-072022-5699842