Ekonomiassistent till Senergia

Solna Permanent

Updated on 13/01/2022

  • Utvecklande & lärorik roll på en ekonomiavdelning
  • Samarbeta med nyckelpersoner inom ett företag i tillväxt

Om vår klient

Senergia förstärker nu sin ekonomifunktion och söker nu en ekonomiassistent som vill vara med i Senergias tillväxt och vara en del av Nordens ledande grossist inom förnyelsebar energi.

Senergia är idag 25 kollegor i Sverige och Finland som jobbar nära tillsammans och tycker om att ge bästa service till sina kunder som är stora och små installatörer av Solenergianläggningar, Elektriker och proffs inom förnyelsebar energi över hela Norden.

Senergias kontor ligger beläget i Solna och tjänsten är hybrid mellan kontor och på distans tillsvidare utifrån de förutsättningar som finns. Senergia kommer att flytta till nya lokaler under 2022.

Arbetsbeskrivning

  • Löpande bokföring (dagligen)
  • In- och utbetalningar (dagligen)
  • Leverantörsreskontra (sorterar, scannar, registrerar, konterar, ser till att de blir attesterade av rätt personer - förbereder inför betalning och utför betalning)
  • Hantering av företagskort samt utlägg (insamling av utlägg, kvitton, reseräkning etc., registrering, kontering)
  • Fakturering
  • Kravhantering (Påminnelse av kundfakturor, avstämning, utskick till kund)
  • Behjälplig i månadsbokslut (vissa underlag)

Vem söker vi?

Seneriga söker en person som har arbetat med dessa arbetsuppgifter tidigare och företrädesvis i systemet Oracle Netsuite eller likande större system. Det är positivt med vana av kontakt med kunder om betalningar, utestående balanser mm eftersom vi har en aktiv hantering av kundkrediter.

Egenskaper som vi premierar i denna roll är att är självgående, lätt att samarbeta med andra, ansvarstagande, flexibel och lösningsorienterad.

Förmåner innefattar Friskvårdsbidrag, försäkringar samt pension motsvarande ITP1.

Snabbt tillträde om möjligt

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2022-01-31, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I över 45 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 156 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av PageGroup har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

Contact
Daniel Gyllendahl
Quote job ref
JN-012022-4570912

Arbetsbeskrivning

Ort
Kontrakttyp
Konsultens namn
Daniel Gyllendahl
Jobbreferens
JN-012022-4570912