Ekonomichef

Sollentuna Permanent

Updated on 16/07/2021

 • Utvecklande & strategisk roll på ett Svenskt Industri och tillverknigsföretag
 • Möjlighet att kunna påverka Pronomics verksamhet och sitta med i ledningsgrupp

Om vår klient

Pronomic har sedan 1989 utvecklat lyftlösningar till flera olika branscher. Deras ergonomiska anpassade produkter och lösningar för lyft hjälper deras kunder att öka produktiviteten samtidigt som att de kan bidra till att förbättra arbetsmiljön. Deras lyftvagnar hjälper till att skona armar, axlar, rygg och knän samt effektiviserar ert arbete.

Pronomic har mer än 30 års erfarenhet av lyftutrustning och är nu den marknadsledande tillverkaren av mobila lyftlösningar. Pronomic är experter på att lösa problem när det gäller materialhantering upp till 325 kg och arbetar kontinuerligt med att försöka hitta nya innovativa lösningar och produkter.

Deras lyftlösningar tar vid där en truck lämnar och hämtar material. Ett unikt modulkoncept ligger till grund för deras mobila elektriska lyftvagnar. En noggrann behovsanalys inleder alltid arbetet. Modulkonceptet ger dem så gott som obegränsade möjligheter att bygga en lyftvagn anpassad för varje kunds behov och tillämpning. Pronomic erbjuder även ett komplett utbud av standardprodukter med varierande kapacitet och funktionalitet.

All utveckling, design och produktion av deras lyftlösningar sker i Pronomics egna lokaler i Sollentuna strax utanför Stockholm. Genom ett nätverk av koncernbolag och partners säljs Pronomics lyftvagnar över hela världen.

Läs mer på www.pronomic.se

Arbetsbeskrivning

Då nuvarande ekonomichef kliver i en ny roll inom koncernen söker Pronomic AB nu en driven och engagerad kollega som kommer ta över fr.o.m. hösten 2021. Vi söker dig som vill ta nästa steg i karriären och som har en bakgrund inom redovisning, controlling eller liknande. Du kan likväl redan vara ekonomichef idag för ett mindre bolag. Du kommer att ha en operativ roll och forsätta att utveckla Pronomics verksamhet samt deras fortsatta tillväxtresa. Omstättningen för 2020 var 88 miljoner kronor och bolaget har ungefär 40 st anställda.

Hos Pronomic AB kommer du att arbeta i en bred roll och bli en viktig del i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Kontoret är beläget i Sollentuna i moderna och luftiga lokaler.

Du kommer rapportera direkt till VD, bli en värdefull del av ledningsgruppen och ha nära samarbete med övriga avdelningschefer (t.ex. Head of Operations). Vidare har du personalansvar för en redovisningsekonom. Dina arbetsuppgifter är varierande, från strategiska frågor till daglig löpande operativ verksamhet. Som operativ Ekonomichef kommer du att ansvara för allt från redovisning, bokslut, rapportering till att ta fram väsentliga nyckeltal och KPI:er för uppföljning, olika analyser, affärsmodeller och presentationsunderlag.

För Pronomic är det viktigt att du har ett intresse och driv att fortsätta utveckla bolaget. Du kommer att ha tidigare ekonomichef på plats och möjlighet att kunna få en bra överlämning samt vidare dialog.

 • Ansvar för löpande bokföring & månadsbokslut
 • Personalledning för en redovisningsekonom
 • Ansvara för uppbörds- och momsdeklaration, lokala skattefrågor samt planering av likviditet
 • Rapportering till ledning och styrelse
 • Upprättande av årsredovisning och deklaration samt kontakter med bolagets revisorer
 • Analys av resultat, balans, KPI uppföljning och kassaflöde
 • Budget och prognoser; samordna, rapportera samt ha kostnadskontroll
 • Utveckla och effektivisera processer, rutiner och system kring redovisning samt rapportering etc.
 • Ansvar för löneadministration, personalfrågor, försäkringslösningar och tjänstepension
 • Ledningsgrupps-arbete
 • Bidra i företagets utvecklingsarbete

Vem söker vi?

Du bör inneha en relevant utbildning (t.ex. kandidat, magister eller masters inom ekonomi) kombinerad med minst tre-fem års beprövad erfarenhet inom redovisning och/eller controlling gärna inom ett producerade bolag. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du analystik, innovativ, lösningsorienterad och har förmågan att utveckla starka arbetsrelationer. Förmåga att på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande.

För att lyckas i rollen har du har gedigen erfarenhet av redovisning och controlling. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt samt mycket goda kunskaper i Excel. Ditt process- och systemintresse är stort och det är starkt meriterande med erfarenhet från tillverkningsindustrin. På ett personligt plan är du engagerad, noggrann, prestigelös, analytisk, proaktiv och tycker om att arbeta med andra. Du drivs av effektivisering och vill vara med och driva utvecklingen i bolaget.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2020-08-15, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I nästan 40 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 155 kontor i 36 länder runt om i världen.

Vi har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

Contact
Daniel Gyllendahl
Quote job ref
JN-062021-2934065

Arbetsbeskrivning

Yrkesgren
Kontrakttyp
Konsultens namn
Daniel Gyllendahl
Jobbreferens
JN-062021-2934065