Finance Business Partner för Skandinavien på Klüber Lubrication

Stockholm Permanent

Updated on 31/03/2022

 • Utvecklande & strategisk roll på familjeägt företag med internationellt fokus
 • Möjlighet att kunna påverka rollen samt bidra till verksamheten

Om vår klient

Klüber Lubrication är ett dotterbolag till Freudenberg Chemical Specialities och sedan 1966 ett företag i Freudenberg Group, som har sitt huvudkontor i Weinheim, Tyskland. Freudenberg grundades för över 170 år sedan av Carl Johann Freudenberg och är ett familjeägt företag med internationellt fokus. Kreativitet, mångfald och innovativ kapacitet i kombination med tillförlitlighet och ansvarsfulla handlingar är grunden för företagets framgång. Partnerskap med kunder i 56 länder, ett långsiktigt synsätt, finansiell soliditet samt spetskompetensen och erfarenheten hos de ca 50 000 anställda definierar affärsfilosofin för Freudenberg och dess 16 affärsgrupper.

När du söker jobb hos Freudenberg Group kan du se mot fram emot många yrkesmässiga valmöjligheter i en internationell och mångfaldig arbetsmiljö. För Freudenberg är människor i olika åldrar, av olika kön och med mångsidig kulturell bakgrund grunden för kreativt lagarbete som möjliggör banbrytande lösningar.

Klüber Lubrication erbjuder ungefär 2 000 olika special smörjmedel, många av dem utvecklade och tillverkade utifrån specifika kundkrav. Med kompetent och kundorienterad konsultation och ett brett utbud av tjänster har våra anställda etablerat Klüber Lubrications utmärkta rykte som industri- och handelspartner.

Med mer än 90 års erfarenhet, stor expertis inom branschen, många certifieringar, cirka 150 forsknings- och utvecklingsingenjörer och andra tekniska specialister samt högpresterande testanläggningar, är vi en av världens ledande leverantörerna av smörjmedel.

Klüber Lubrication grundades år 1929 av Theodor Klüber i München, där vårt huvudkontor fortfarande ligger. Våra 2 340 anställda arbetar dock för våra kunder i över 30 länder. 1 220 av dem är säljspecialister som arbetar i nära kontakt med kunderna för att utveckla idéer för nya, ännu effektivare och mer miljövänliga special smörjmedel.

Vi fokuserar på att systematiskt utvidga vår verksamhet, utöka vår närvaro över hela världen och på att möta våra kunders krav - oavsett vilken verksamhet våra kunder bedriver. Mer än 80 % av vår omsättning sker utanför Tyskland.

Det är inte lätt att kvantifiera kundfokus, innovation och kvalitet - de framgångarna som dessa värden möjliggör talar dock för sig själva. Klüber Lubrication i korthet: Över 2 300 anställda över hela världen. Under 2019 omsatte Klüber Lubrication 730 miljoner euro.

Företagets huvudkontor har legat i München sedan det grundades år 1929. Ett globalt nätverk bestående av försäljningskontor och produktionsanläggningar har sedan dess tagit form. I dag finns vi i följande länder: Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Kina, Danmark, Tyskland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Indien, Italien, Japan, Korea, Malaysia, Mexiko, Norge, Österrike, Polen, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Sydafrika, Thailand, Tjeckien, Turkiet och USA.

Läs mer på: www.klueber.com/se/sv/

Arbetsbeskrivning

Klüber Lubrication söker nu en Finance Business Partner för Skandinavien till deras kontor på Vasagatan 36 i Stockholm City som utgångspunkt.

För att lyckas i rollen behövs ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva dina projekt framåt självständigt. Du måste ha ett flexibelt förhållningssätt och trivas med att hantera många olika arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta i olika konstellationer och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Är du dessutom en positiv, prestigelös och serviceorienterad person, tror vi att du kommer trivas mycket bra i denna roll!

I utbyte kommer du att få arbeta i ett glatt och öppenhjärtigt gäng med nära insyn i nya, spännande projekt och business cases. Initiativ och nya idéer uppmuntras och du erbjuds stora möjligheter att självständigt påverka och utforma din roll.

Du kommer rapportera direkt till bolagets CFO, bli en värdefull del av företaget och ha nära samarbete med resterande ledningsgrupp och övrig organisation i både Skandinavium med även Europa. Dina arbetsuppgifter är varierande, från strategiska frågor till daglig löpande operativ verksamhet. Som Finance Business Partner kommer du att arbeta med:

 • Arbeta med ledning och stöd genom hela ekonomi planeringsprocessen och ansvara för relevanta insatser
 • Arbeta med utveckling av realtidsanalys, framåtblickande information och beslutsrelevanta åtgärder / idéer för verksamheten
 • Arbeta med analys av månads/kvartalsrapportering, lämna kommentarer
 • Implementering och support av analysmallar och verktyg samt nya kostnads redovisningsstandarder
 • Genomföra olika ekonomirelaterade förbättrings- och implementeringsprojekt
 • Kommunikation / samarbete med vårt internationella delade servicecenter
 • Delvis lokala konton / GAAP / Skatt
 • Kontaktperson för revisorerna på plats, lokala myndigheter
 • Aktiv härledning av rekommendationer för åtgärder från analysen

Vem söker vi?

Du bör inneha en relevant utbildning (minst kandidatnivå inom ekonomi, redovisning, företagsekonomi eller liknande) kombinerad med minst två - fyra års beprövad erfarenhet inom controlling eller jämförbar erfarenhet. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Har tidigare arbetslivserfarenhet från redovisning och controlling, gärna från en internationell organisation ses detta som meriterande. Perfekt roll för dig som är i början av din karriär och vill växa in i rollen på lång sikt.

Som person är du analytisk, innovativ och lösningsorienterad. Du besitter förmåga att på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande.

För att lyckas i rollen har du har god erfarenhet av redovisning och controlling. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt samt mycket goda kunskaper i Excel. På ett personligt plan är du engagerad, noggrann, prestigelös, analytisk, proaktiv och tycker om att arbeta med andra så väl som enskilt. Du drivs av effektivisering och vill vara med och driva utvecklingen i bolaget.

 • Har en högskoleexamen inom ekonomi, redovisning, företagsekonomi eller liknande, eller jämförbar praktisk erfarenhet
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet från redovisning och controlling, gärna från en internationell organisation
 • Har goda kunskaper om IFRS
 • Har arbetat i SAP
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då kommunikation kommer att ske på båda språken.Som person tror vi att du har en god samarbetsförmåga är kommunikativ, flexibel och är resultatorienterad.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2022-04-15, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I nästan 45 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 156 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av PageGroup har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

Contact
Daniel Gyllendahl
Quote job ref
JN-102021-4505195

Arbetsbeskrivning

Yrkesområde
Ekonomi och Redovisning
Yrkesgren
Financial Planner
Industri
Industrial / Manufacturing
Ort
Stockholm
Kontrakttyp
Permanent
Konsultens namn
Daniel Gyllendahl
Jobbreferens
JN-102021-4505195