FP&A Business Partner till Avantor i Stockholm

Stockholm City Permanent

Updated on 30/06/2021

 • Utvecklande & strategisk roll på ett Fortune 500 företag
 • Möjlighet att kunna påverka Avantors FP&A verksamhet i Sverige och Norge

Om vår klient

Avantor®, ett Fortune 500 företag, är en ledande global leverantör av affärskritiska produkter och tjänster till kunder inom biofarma, hälso- och sjukvård, utbildning och myndigheter samt industri. Avantors produkt- och tjänsteportfölj används praktiskt taget i alla delar av den viktigaste forskning-, utveckling- och produktionsverksamheten för de branscher Avantor är verksamma inom. En av deras största styrkor är att ha en global infrastruktur som är strategiskt placerad för att tillgodose våra kunders behov. Avantors globala struktur gör det möjligt att betjäna mer än 225 000 kundplatser och ger möjligheter till omfattande tillgång av forskningslaboratorier och forskare i mer än 180 länder. För mer information besök: www.avantorsciences.com

Arbetsbeskrivning

Som FP&A Business Partner hos Avantor kommer du att arbeta med företagets respektive säljchefer och skapa detaljerade finansiella budgetar, affärsplaner och prognoser för att säkerställa att målen nås genom en stark kommersiell förståelse för affärsverksamheten. Vidare kommer du att verka som FP&A Business Partner för affärsverksamheten och operativa team med förmågan att bygga starka relationer. Du kommer att ha ett nära samarbete med Finance Director, FP&A för Norge & Sverige. Du kommer även att:

 • Arbeta nära med icke-finansiella stakeholders för att ge stöd till viktiga kommersiella beslutsfattare.
 • Utveckling av instrumentpaneler för affärsrapportering anpassade till Avantors ABS-filosofier
 • Övervaka, spåra och rapportera lönsamhet
 • Övervaka, spåra och rapportera utveckling av driftskostnader och trender och leda dialog med operativa affärsledningar i förhållande till framtida kostnader och kostnadshantering
 • Arbeta med den bredare finansgruppen för att utveckla och hantera finansiell rapporteringsverksamhet och KPI: er som ger enhetlighet mellan affärsenheter;
 • Ge stark oberoende rådgivning till försäljningsdirektörer och operativa direktörer för att säkerställa goda, ekonomiskt sunda affärsbeslut.
 • Se till att finansiella risker och möjligheter dokumenteras tydligt
 • Aktivitet i månadsskiftet, kvartalsskiftet och årsskiftet
 • Ekonomiska utvärderingar och annan ad hoc-analys
 • Eventuellt samarbete med såväl externa som interna revisorer

Vem söker vi?

Du bör inneha en relevant utbildning (t.ex. kandidat, magister eller masters inom ekonomi) kombinerad med minst tre års beprövad erfarenhet i en liknande roll gärna inom ett internationell företag. Tidigare erfarenhet inom en liknande roll där du har arbetat mot en kommersiell- och/eller produktionsverksamhet är meriterande men inget krav. Vidare söker vi någon som har tidigare erfarenhet av Business Partnering. Goda redovisningskunskaper och kunskaper inom Excel är ett krav. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du analystik, innovativ, lösningsorienterad och har förmågan att utveckla starka arbetsrelationer. Förmåga att på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande.

Tidigare systemkunskaper (ERP) inom SAP och Qlikview är meriterande.

 • Tidigare erfarenhet av FP&A Business Partnering i en kommersiell miljö med högt tempo
 • Prioritering av arbetsbelastning med förändrad efterfrågan och / eller tidslinjer
 • Förmåga att fullgöra åtaganden och genomföra projekt;
 • Self-starter med hög nivå av professionell integritet;
 • Entusiastisk och energisk med en "can-do" -attityd;
 • Utmärkt lagspelare med förmågan att bygga arbetsförhållanden mellan affärsenheter;
 • Förmåga att arbeta till korta deadlines och i en utmanade miljö;
 • Utmärkta kommunikationsförmågor - både skriftliga och muntliga (krav: svenska & engelska)

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2020-08-15, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I nästan 40 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 155 kontor i 36 länder runt om i världen.

Vi har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

Contact
Daniel Gyllendahl
Quote job ref
JN-062021-2927285

Arbetsbeskrivning

Yrkesgren
Kontrakttyp
Konsultens namn
Daniel Gyllendahl
Jobbreferens
JN-062021-2927285