Prenumerera på professionella onlinegrupper och affärsnätverk dedikerade till din bransch, även på plattformar som Facebook. Kontrollera flöden regelbundet för att hålla dig uppdaterad.

Vissa klassiker blir aldrig gamla

Att nätverka har alltid varit och kommer alltid att vara här för att sammanföra människor till jobb. Att nätverka är inte hur många människor du har på LinkedIn eller säger ”hej” till, utan hur många nära kontakter du har. Dessa människor kan presentera dig för andra, särskilt för rekryterare, anställningschefer eller företagets beslutsfattare.

Öka detta antal genom att vara social. Även om det kan vara utmanande för vissa, särskilt introverta, med liten ansträngning och övning kan du förbättra dina sociala och nätverksfärdigheter.

Börja med din inre krets

Om du inte känner dig bekväm att hoppa in i leken omedelbart, börja med din närmaste inre krets. Sprid budskapet till vänner, familj och be dem att låta sina vänner och familjer veta att du letar efter ett jobb.

Traditionella medier

Bli inte förvånad! Företag publicerar fortfarande jobb i tryckta medier. Följ nationella tidningar, var uppmärksam på HR-sektionen och branschspecifika och lokala upplagor, där du kan se möjligheterna och deras plats. Att läsa tidningar ger dig också en branschöversikt, insikter om företag som söker topptalang och de senaste branschnyheterna - vilket hjälper dig att hålla dig uppdaterad.

Vill du ta ditt nästa steg i karriären? Bläddra igenom vår jobbsökning och hitta ditt nästa drömjobb.