Kompetensutveckling är nyckeln till att bli framgångsrik i karriären. Med detta i åtanke, vänta inte på den dagen på dina färdigheter är föråldrade, utan förbered dig. Stärk dina mjuka färdigheter, få kunskap från andra områden och ta din professionella utveckling i dina händer.

Här presenterar vi de tre bästa plattformarna för självförbättring:

1. Ted Talks

TED är en ideell organisation som ägnar sig åt att sprida idéer i form av 20 minuters samtal. Det startade 1984 och täckte ämnena teknik, underhållning och design och har under de senaste 34 åren vuxit till den världstäckande plattformen som idag presenterar nästan alla ämnen på mer än 100 språk.

Här kan du hitta idéer och inspiration, lära dig om nya ledarskapsmetoder och andra saker som hjälper dig att sätta perspektiv i din karriär.

2. Coursera

Föreställ dig det här: du arbetar heltid, men du har också ett personligt liv och du vill studera igen, men det skulle sluka din privata tid. Hur kan du lösa problemet? Coursera är en onlineplattform där du kan studera kurser online från toppuniversitet från hela världen.

Välj mellan ämnen inklusive datavetenskap, big data, filosofi, ekonomi och mycket mer. Genom deras mobilapp kan du ladda ner kursmaterial i form av korta videor på cirka fem minuter. Titta på dem på väg till jobbet, på bussen, när du väntar på någon eller till och med under en kort paus.

Coursera är utformat för att vara enkelt att komplettera, vilket innebär att du kan göra det på språng och efter fyra veckor få ditt välförtjänta certifikat - och börja implementera dina nyinskaffade färdigheter på arbetsplatsen.

3. Google Academy

Ja - det är sant - Google är inte bara en sökmotor. De erbjuder också ett brett utbud av kurser under Google Academy-bannern. De flesta företag använder Google Analytics (GA) för att analysera sin webbplats och mäta sin ROI för att förbättra och för att växa företaget.

För att flytta upp i karriärstegen bör du kunna läsa och tolka data som kommer från GA. Mer än så vill du vara den person som människor kommer till när de letar efter hjälp, vill ha svar eller till och med nya idéer. Först måste du förstå verktyget, datan - och var datan kommer ifrån. Detta är bara en av sex praktiska och gratis utbildningskurser som företaget har att erbjuda.