Karriärutveckling kräver rätt färdigheter, ambition och långsiktiga ansträngningar. Om du är bra på att förbereda dig och har rätt inställning och ett bra nätverk har du goda chanser att komma dit du vill. Nedan har vi samlat några tips på hur du kan förbereda dig redan idag för att få ditt drömjobb i morgon.

Prata med din chef

 Det är viktigt att din chef är med på noterna om du vill bli befordrad. Det är de som åstadkommer något som blir befordrade, så se till att påminna din chef om allt det du gör som är värdefullt för ditt företag. Att diskutera dina ambitioner med din chef ger honom eller henne en möjlighet att förstå vart du vill komma och hjälpa dig att nå dit. Ta initiativet genom att fråga din chef om du kan ta på dig mer ansvar inom eller utanför din arbetsgrupp för att större kunskaper och erfarenhet.

Skaffa dig en mentor

Att hitta en mentor är ett av de bästa sätten att utveckla sin karriär. Tack vare din mentors erfarenhet kan du lära dig hur du kan avancera i företaget. En mentor kan även ge dig ovärderliga råd om hur du ska komma vidare i karriären. Att bygga en stark relation med en överordnad i ditt företag kan också öppna dörrar. Han eller hon kan väl lägga in ett gott ord för dig och ge referenser när du ansöker om ett nytt jobb eller en befordran.

Bredda dina färdigheter

Om du ska bli befordrad måste du ha rätt färdigheter och producera resultat av hög kvalitet. Identifiera alla brister i kunskaper och färdigheter som du behöver ta itu med för att kunna komma vidare till nästa nivå. Använd ditt nuvarande jobb för att skaffa dig så många färdigheter som möjligt, och anmäl dig frivilligt till att utföra uppgifter som kan ge dig nya kunskaper. Försök få chansen att hjälpa till med arbetsuppgifter som tillhör nivån ovanför din. På så sätt visar du att du kan klara av det jobbet, och att du snabbt skulle komma in i den nya rollen om du fick chansen.

Visa vad du går för

För att öka dina chanser att bli befordrad måste du först visa att du kan mer än vad som förväntas i din nuvarande arbetsroll. Utöver goda tekniska kunskaper är det också viktigt att du visar att du är pålitlig, kunnig och inte rädd för att jobba hårt. Satsa på att utveckla de här egenskaperna för att visa vad du går för.

Popular articles