Vi behöver alla råd - och en outsiders åsikt är ett utmärkt sätt att få perspektiv och när det gäller vår karriär lönar det sig att få så mycket perspektiv som möjligt. Ett bra ställe att få detta perspektiv är från ett TED talks. TED är en ideell organisation som ägnar sig åt "idéer som är värda att sprida" och många av dessa idéer kommer i form av karriärråd.

Hitta din karriärväg

1. Scott Dinsmore delar sin berättelse om att sluta ett eländigt jobb, ger tips om hur du hittar ett jobb du gillar och förklarar varför det är dåligt att ta jobb för att fylla på ditt CV!

2. Susan Colantuono frågar varför så många kvinnor är “mired in the middle”. Bra takeaways och karriärråden du inte fick som hjälper att klättra på karriärstegen.

3. Lucka i karriären händer. Carol Cohen diskuterar klyftan mellan arbetsgivare och personer som har tagit en paus och förklarar hur man kan ”starta om”.

Ledarskap

4. Vad driver de högpresterande teamen? Margaret Heffernan anser att social sammanhållning är vägen, inte konkurrens - glöm hierarki på jobbet.

5. Facebooks Sheryl Sandberg frågar varför professionell framgång och personlig tillfredsställelse fortfarande är ett val och undrar varför vi har för få kvinnliga ledare.

Produktivitet och prestation 

6. Psykologen Adam Grant utforskar att ge, ta och matcha, och hur de påverkar arbetsplatsens dynamik. Är du en givare eller en tagare?

7. Se Nancy Duarte ge tips om mer övertygande presentationer - och om det bästa sättet att stå framför en publik och leverera.

8. Dan Ariely berättar om sina studier om vad som motiverar oss på jobbet i lagom stora bitar - och det är så mycket mer än pengar.

Lycka på jobbet

9. Vad betyder att vara bra på stress? Tanken att försöka undvika stress är kontraproduktiv är den första av många användbara idéer från Kelly McGonigal.

10. Berätta för din chef att ta bort långa, oflexibla timmar gynnar arbetstagaren och arbetsgivaren. Här är Dan Kedmeys affärsplan mot övertid.

Besök vår rådgivningssida för mer hjälp.