Befinner du dig där du skulle vilja vara i din karriär? Om du anser att det finns utrymme för förbättring är det rätt tidpunkt att ta nästa steg.  Arbetsgivare tävlar om begåvade kandidater som du.

Arbetslösheten bland sökande med en högre yrkesutbildning ligger på historiskt låga nivåer. Både examinerade och erfarna yrkespersoner kan välja bland jobben. Därför måste arbetsgivarna anstränga sig mer för att få tag i de bästa personerna.

Jobbsökande har trumf på handen

Detta betyder att de sökande har övertaget. De kan jämföra de olika erbjudandena och välja det företag som bäst passar deras krav. Vill du ha mer flexibilitet, bättre kompetensutveckling eller fler möjligheter att växa professionellt? Arbetsgivare är mer villiga än någonsin att erbjuda rätt kandidat vad den än önskar för att satsa på karriären.

Testa tecknen att karriären har gått i stå

Hittills är allt positivt men innan du säger upp dig är det viktigt att se till att du kan känner till hur du sparkar igång nästa steg på karriären på rätt sätt. Vilka frågor bör du ställa dig själv för att se skillnaden mellan tillfällig vantrivsel på jobbet eller en ihållande stiltje i din utveckling, och en genuin anledning att gå vidare?

Det nedanstående är en inledning på utmaningen:

  1. När befordrades du senast?
  2. Vilken är tidsramen för nästa befordran?
  3. Har du en tydlig tanke om ditt nästa jobb?
  4. Befordras folk i din omgivning och dina överordnade?
  5. Uppfyller du ständigt förväntningarna enligt resultatgranskningar men överträffar dem aldrig?
  6. När upplevde du senast att ditt arbete var en verklig utmaning?
  7. När lärde du dig något nytt senast?
  8. Vem måste du ha som förebild och ta lärdom av i arbetet?
  9. Finns det någon under dig som du kan vidarebefordra dina kunskaper till?
  10. Har din ansvarsnivå ändrats under det senaste året?

För att veta när det är dags att byta jobb eller inte måste du ha en tydlig tanke om var du befinner dig nu i karriären och vart din utveckling är på väg. Om du svarar nekande på någon av ovanstående frågor är det kanske tid att börja fundera på att byta jobb.

Är du redo för nästa steg i karriären? Skicka oss ditt CV här och vi hjälper dig att hitta rätt jobb för att utveckla din karriär.