Jobbkandidater värderar en bra atmosfär på sin framtida arbetsplats mer än en hög lön. Det är slutsatsen i två nyligen genomförda studier av Michael Page.

Resultaten av två nyligen gjorda studier av den lokala arbetsmarknaden av Michael Page ger en bra indikation på vad företag behöver göra för att attrahera medarbetare. Detta är de viktigaste resultaten:

1. En hög lön är inte den viktigaste drivkraften

Michael Pages senaste Confidence Index visar att en bättre lön endast motiverar 11% av de sökande. Confidence Index är en kvartalsvis undersökning av jobbkandidater som söker jobb via Michael Pages hemsidor.

Naturligtvis är lön fortfarande viktigt, men du måste erbjuda så mycket mer än det om du vill övertyga kandidater. Du måste erbjuda dem en positiv upplevelse. Du måste kunna förklara för dem exakt hur du hjälper dem att utveckla sin karriär.

2. Investera i att utveckla yrkeskunskaper

Den viktigaste drivkraften för att byta jobb är yrkesutveckling: över 34% av alla kandidater vill hitta ett nytt jobb som hjälper dem att utvecklas professionellt.

Det är därför det är viktigt att arbetsgivare investerar i utbildning. Om du vill attrahera de bästa kandidaterna måste du berätta i förväg vad du kommer att erbjuda när det gäller utbildning och utveckling, i både hårda och mjuka färdigheter.

Letar du topptalanger? Vill du ha expertråd om rekrytering och arbetsmarknad? Kontakta oss idag.