3,2 miljarder människor använder internet. Nu för tiden är alla uppkopplade. Det är där som vi tillbringar vår mesta tid. Bläddra, ladda upp, ladda ned, strömma… dessa aspekter av livet har fått prioritet och fyller vårt dagliga liv. Twitter, Facebook, Instagram och Snapchat fungerar som megafoner där vi sänder ut budskap om oss själva till en gränslös publik på nätet. Det är fantastiskt för exponering, för att ge dig till känna och berätta för världen vem du är. Men internet håller fortfarande på att ta form.  Det förändras på ett ögonblick. Internet år 1995 jämfört med internet år 2016 är totalt olika forum Så det är uppenbart att internet fortfarande håller på att utformas Vem vet vad internet kommer att vara 2026?

Varför ska jag bry mig om det?  

Trots de otroliga förändringar som internet medför, har det konsekvenser i verkliga livet att ha möjligheten att visa vem du är. Det som du lägger upp på nätet kan och kommer påverka andra människors åsikter. Det innebär att ditt rykte online kan påverka dina jobbutsikter och kan innebära skillnaden mellan att få en möjlighet eller inte. Trots allt blir det som du publicerar online offentlig information. För att ha en smart strategi är det därför viktigt att du vet exakt vad det är som du lägger upp, så att du presenterar den bästa versionen av dig själv.

Grundläggande råd för att komma igång

Ett par praktiska tips om att starta din väg för att få bra rykte online:

  • Städa upp! Om du ser något online som du ogillar eller anser är olämpligt, försök att få det borttaget.
  • Var privat. De flesta integritetsinställningar på sajter för sociala medier har offentligt som standard. Uppdatera helt enkelt dina inställningar så att du döljer allt som du vill dölja.
  • Rensa. Gamla bilder från en svunnen tid? Ta helt enkelt bort dem eller låt dem bli privata.
När det är klart är ditt rykte online troligen betydligt bättre än tidigare.

Men jag behöver fortfarande hjälp!

Det finns mycket mer när det gäller ditt rykte online än de få enkla stegen ovan. Därför har vi skapat en snabbguide om att hantera sitt rykte online. Vår guide vägleder dig genom sociala medier, varför det är viktigt att upprätthålla och vårda din närvaro i sociala medier samt de fördelar detta medför. Så nu finns det ingen anledning att inte ha en positiv närvaro på nätet. Låt oss gå dit.
Klicka här för att läsa en snabbguide om att hantera sitt rykte online.