What to do to improve your interview technique

Det är viktigt att du har bra teknik om du ska göra bra ifrån dig på intervjun och få det där jobbet du så gärna vill ha.

Om du blir kallad till intervju vet du redan att du har det som arbetsgivaren letar efter på pappret. Nu gäller det att imponera lika stort vid det personliga mötet.

Nedan har vi samlat några tips som kan vara till hjälp när du ska på intervju.

Gör research

Kolla upp företaget genom deras webbplats, relevanta nyhetssidor, LinkedIn, bloggar och onlineforum. Då kan du visa att du känner till företaget under intervjun.

Se till att du vet vem du är "på pappret"

Gå igenom jobbeskrivningen och se till att du har koll på varenda punkt i ditt CV. Under intervjun ska du visa hur din tidigare erfarenhet är relevant för det jobb du sökt.

Var minnesvärd

Det första intrycket är viktigt så klä dig snyggt, kom i tid, ge ett fast handslag och glöm inte att söka ögonkontakt (men naturligtvis utan att stirra).

Ge relevanta svar

Var beredd på kompetensbaserade frågor, som är ett sätt att bedöma dina färdigheter. De utgår från principen att en persons tidigare beteende är det bästa sättet att förutspå hur de kommer att bete sig i framtiden. Därför ska du ge positiva exempel på hur du hanterat olika situationer i tidigare jobb.

Utstråla säkerhet

Försök förmedla att du är pålitlig under intervjun. Skapa bra kontakt med intervjuaren: lyssna uppmärksamt, försök hitta saker ni har gemensamt när det gäller jobbet och ge exempel som ger ett positivt intryck av dina personliga egenskaper.

Var artig

Var artig mot alla du möter, från receptionisten till intervjuaren. Men var inte rädd för att säga vad du tycker om du bli tillfrågad.

Fråga vad som händer härnäst

I slutet av intervjun bör du se till att du vet vad som är nästa steg. Det är viktigt att du visar din entusiasm och är vänlig – även efter en riktigt tuff intervju.